Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
SharePoint
 

Viktig informasjon:


Registrering av tidligstemmegivninger og utskrift av utleggingsmanntall

Opprettet: 29.06.2017

Det endelige manntallet er tilgjengelig i EVA fra 10. juli, og kan fra det tidspunktet benyttes til oppslag/søk etter velgere i forbindelse med tidligstemmegivingen.

Fra og med 10. juli kan tidligstemmegivingene registreres i EVA. For at de skal bli protokollert som tidligstemmegivinger, må de være registrert før 10. august.
Fra og med 10. juli vil det være anledning til å skrive ut rapportene "Utleggingsmanntall" og "Partiservice" fra EVA. Partiservice-rapportene i EVA inneholder hele manntallet for kommunen/fylkeskommunen/opptellingskommunen. Vi gjør oppmerksomme på at denne filen ikke skal distribueres videre til partiene. Kommunen eller fylkeskommunen må bruke filtreringsfunksjonen i Excel til å plukke ut de velgerne partiene ønsker et uttrekk av. Disse velgerne må kopieres inn i et nytt ark, som deretter sendes til partiene i papirform. 

Avkryssingsmanntallet blir først tilgjengelig lørdag 9. september.

Les mer om hvordan du skriver ut utleggingsmanntallet her

Se også: Retningslinjer for registrerte politiske partiers og andre forslagsstilleres adgang til å bestille uttrekk fra manntallet og til for bruk av opplysningene (partiservice) på temasiden Manntall

I forbindelse med valggjennomføringen i 2017 behandler ikke Skattedirektoratet søknader fra kommuner om tilgang til folkeregisteret. Dersom kommunen har behov for å sjekke en velger i folkeregisteret, kan kommunen benytte tilgangen til folkeregisteret som de eventuelt har fra før. Kommunene må selv sjekke om de har en slik tilgang og hvem som har det internt i kommunen.


Sist oppdatert: 21.01.2019