Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
SharePoint
 

Brukerveiledning:


​​Bruk av buypasskort ved overføring av resultat 

Tellinger som overføres fra EVA Jobbstyring til EVA Admin må være elektronisk signert.

I signeringsprosessen benyttes smartkort fra Buypass. I EVA Jobbstyring er dette eneste løsning for signering av ferdigstilte tellinger som skal overføres til EVA Admin. Med andre ord - valgansvarlig i kommuner og fylker som skal skanne MÅ ha et personlig Buypass-smartkort.

En bruker med rollen Valgansvarlig setter sin elektroniske signatur på datafilen. For å låse opp den private delen av sertifikatet som brukes for signering kreves det at brukeren taster en firesifret pin-kode.

Overføring til EVA Admin vil bare fungere med ditt personlige kort, fordi kortet er registrert mot deg i EVA Admin. 

Merk at Buypass-kortet kan brukes for innlogging i mange tjenester på nettet (helse, skatt, folkeregister mv). Med andre ord - et bortlånt kort med pin-kode kan gi en person urettmessig tilgang til dine helseopplysninger, bankopplysninger og andre sensitive data.​​​ 

Registrering av Buypass-kort inn i EVA Admin skjer periodisk av Valgdirektoratet basert på uttrekk fra Buypass. Derfor skal i utgangspunktet alle valgansvarlige bli registrert med sitt Buypass-kort i EVA Admin i god tid før valget. Det kan likevel forekomme at et og annet kort ikke er registrert i EVA Admin. Får man da en slik feilmelding ved overføring fra EVA Jobbstyring, må man ta kontakt med brukerstøtte. 

Kortet kan selvsagt også benyttes til pålogging med ID-porten for både EVA Admin og EVA Skanning.

Buypasskort.jpg
 


 

Se også:

Innlogging EVA Skanning

EVA Jobbstyring​

Feilsøkingstips ved signering av tellefil og/eller overføring