Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
SharePoint
 

Temabeskrivelse:

Planlegging for valg

På denne siden finner du valgrutiner, brukerveiledning for EVA, rollebeskrivelser, regelverk, dokumenter og viktig informasjon som er knyttet til temaet "Planlegging" samlet på ett sted.

Planlegging av valget må starte tidlig, og dekke alle forhold som må på plass i forbindelse med valggjennomføringen. Det første som må besluttes er budsjettet. Det behandles på høsten før et valgår. For at man skal kunne sette opp et budsjett, må mye av tankearbeidet og beslutninger om valggjennomføring være avklart, hvilket vil si at man bør ha en grovplan klar for valget.

Etter budsjettarbeidet er det naturlig å videreutvikle den plan som legges til grunn for budsjettet, samt detaljere denne i nødvendig grad slik at medarbeidere kan iverksette tiltak på bakgrunn av planen. Når planen er klar, er det viktig å gjennomføre systematisk og periodisk risikovurdering for å avklare trusler, svakheter og mulige konsekvenser knyttet til planen for valggjennomføring. Avslutningsvis i planleggingsfasen er det viktig å få på plass en plan for opplæring i organisasjonen, slik at en sikrer god kompetanse og høy kvalitet i valggjennomføringen.

 
 
Valgrutiner
Ingen rutinebeskrivelser.
Rollebeskrivelser
Ingen roller.
Definisjoner
 
 
Brukerveiledning EVA
Ingen brukerveiledninger.
Kildekode