Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
SharePoint
 

Brukerveiledning:


Legg inn grunnlagsdata - Stemmesteder for valgting

 
En stemmekrets skal ha ett valgtingsstemmested. Eventuelle kretsendringer som er meldt i fra om til sentral matrikkelmyndighet innen 31.mars valgåret skal være oppdatert i systemet, men du må legge inn informasjon om stemmested.

​Dersom kretsen mangler informasjon om stemmestedet vil du få et rødt symbol fremfor navnet på stemmekretsen. Det er i dette vinduet du skal legge inn åpningstider for valgdagen(e). For kommuner som velger å bruke papirmanntall på valgdagen er det også her du må velge om du ønsker å bruke roder.

symbol fremfor stemmekrets.PNG 

For å gjøre endringer, markere man den kretsen en ønsker å endre og klikker på knappen rediger. Informasjon om åpningstider og adresse for stemmestedene vil bli overført til valgkortet. Det er viktig at kommunene går inn på hvert enkelt stemmested innen hver krets for å sikre at stemmesteder med tilhørende informasjon stemmer. Frem til all grunnlagsdata er godkjent vil det være mulig å endre detaljene for stemmestedene.

Stemmesteder for valgting.jpg

Åpningstidene for hvert enkelt stemmested er utfylt. Disse kan imidlertid overstyres. Det er mulig å legge inn to tidspunkt per valgdag. For eksempel kl. 09.00 - 13.00 og kl. 15.00 - 21.00, dersom det er ønskelig.

GPS- koo​​rdinater

Det er også mulig for kommuner å legge inn GPS-koordinater for valglokalene i kommunen. GPS-koordinatene skal brukes i en nettside og mobilapplikasjon som viser oversikt over alle tilgjengelige valglokaler (www.valglokaler.no). GPS-koordinatene vil overføres fra grunnlagsdatainformasjonen fra sist valg og kommunene må derfor sikre at GPS-koordinatene fortsatt stemmer. Dersom kommunene velger ikke å endre eller legge inn GPS-koordinater, vil ikke dette bli gjort av departementet i ettertid. Det vil si at dersom det allerede ligger GPS-koordinater inne fra valget 2015 vil disse ligge til grunn også i år, eller så vil det være tomt på kartet til www.valglokaler.no. Valgdirektoratet oppfordrer derfor kommunene om å sikre at GPS-koordinatene stemmer, eller legge de inn dersom de står tomme. ​

Veiledning til hvordan man legger inn GPS-koordinater.