Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
SharePoint
 

Brukerveiledning:


​​​Legg inn grunnlagsdata - Tellekretser

Når en kommune velger å gjøre opptellingen av valgtingsstemmer kretsvis, er det ikke lov å telle kretser med mindre enn 100 stemmeberettigede alene. Det kan derfor være behov for å slå sammen to eller flere kretser i forbindelse til en tellekrets.

Merk!: Dersom kommunen velger opptellingsmåte sentral samlet for valgtingstemmer vil fanen Tellekretser ikke vises i trekkspillmenyen.

Legg inn tellekretser.jpg

Legg til stemmekrets

Trykker du på ja, vil vinduet utvide seg og du må ta stilling til hvilke kretser du ønsker å telle sammen. Du må lage et stemmekretsnummer som velges fritt med 4 siffer. Bortsett fra 0000 - for håndstemmestedene og 9999 konvoluttforhåndstemmene.

Marker de stemmekretsene du ønske å lage tellekrets av, legg inn navn og nummer på tellekrets og klikk på knappen opprett tellekrets.

Merk!: Navngivingen av tellekretsen i EVA vil gjenspeiles i alle rapporter og på valgresultat.no.

opprett tellekrets.JPG

I oversikt over kretser vil det bare stå igjen de kretsene som ikke skal være tellekrets, og til venstre er det nå opprettet en ny tellekrets. Dersom du ønsker å slette den nye tellekretsen må du markere navnet på den nye tellekretsen og klikke på knappen slett tellekrets. Kretsene vil da bli flyttet tilbake til oversikt over alle kretsene. Når du har fått opprette tellekrets, klikker du på ferdigknappen.

Ferdig opprettet tellekrets.JPG