Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
SharePoint
 

Brukerveiledning:


​​​​​​​Grunnleggende informasjon om EVA og brukerveiledningen

 

Ti​​lgang til EVA

Brukere av EVA vil få tilsendt et sertifikat som må installeres på de PCene hvor systemet skal benyttes.

Valgansvarlig vil få tilsendt informasjon om nedlastning av sertifikat og motta passord for sertifikatet på SMS. Valgansvarlig er ansvarlig for sikker oppbevaring av sertifikat og passord, dersom sertifikat og passord skal brukes av flere i organisasjonen er valgansvarlig ansvarlig for at dette skjer på en sikker og kontrollert måte.

Når sertifikat er installert vil EVA være tilgjengelig på følgende nettadresse: https://eva.valg.no

Er du i tvil om du har installert sertifikat til EVA på datamaskinen?

Når man skal logge seg inn i EVA produksjon vil man få spørsmål om å velge sertifikat for å autentisere seg som bruker av EVA. Dersom du får feilmelding på nettadressen kan dette skyldes to ting: 1) Du har ikke lastet ned sertifikat på den pcen du jobber fra (sertifikatet må lastes ned på hver enkelt pc som EVA skal brukes på), eller 2) du har skrevet feil nettadresse (for eksempel http://eva.valg.no i stedet for https://eva.valg.no).

Instruksjon på hvordan man laster ned/installerer sertifikat finner du under Andre valgforberedelser installer sertifikat.

​Om brukerveiledningen

Denne brukerveiledningen gir en innføring i hvordan det valgadministrative systemet, EVA, kan brukes som hjelpemiddel til å gjennomføre de ulike delene av valget.

 
     
Viktig informasjon
Ingen viktig informasjon.
Kildekode