Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
SharePoint
 

Brukerveiledning:


Rediger listeforslag - Last opp kandidatliste

Man kan laste opp en elektronisk liste kandidater ved å fylle ut en Excel-mal. Kandidatlisten må ligge tilgjengelig fra filsystemet på den maskinen som blir brukt til adminsystemet. Excel-malen, og menyvalget hvor man kan laste opp den ferdigutfylte kandidatlisten, finner man på hovedsiden for kandidater - "Last opp liste".

Last opp liste - listeforslag.png
Listeforslag - Last opp liste

Last ned mal - listeforslag.png
Listeforslag - Mal og opplastingsside for kandidatliste 

Last ned Excel-malen fra systemet ved å klikke på "Last ned eksempel fil".

Merk: Behandler av listeforslag må være bevisst på at det er forskjeller i Excel-mal som ligger tilgjengelig online for partiene til å fylle ut, og den malen som må benyttes for å kunne laste opp listeforslag i Excel inn i systemet. For å kunne laste opp filen i EVA er det derfor viktig at filen som skal benyttes er skrevet i det formatet eksempelfilen viser. 

​​Liste lastet opp - listeforslag.png
​Listeforslag - Import av Excel-mal

Når man har fylt ut malen, må Excel-filen være tilgjengelig fra filsystemet på den maskinen man bruker til EVA.

Kandidatbilde - listeforslag.png
Listeforslag - Hovedside for kandidater

Spesielt for kommunestyrevalg:

Rekkefølgen på personene i kandidatlisten som lastes opp er viktig ved alle typer valg, men spesielt ved kommunestyrevalget siden kandidater som skal ha stemmetillegg må registreres øverst i Excel-filen for å få stemmetillegg. Kryss for stemmetillegg settes ned til og med den kandidaten som skal ha stemmetillegg. Antall kandidater som skal ha stemmetillegg under registreres av partiet.