Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
SharePoint
 

Brukerveiledning:


Rediger listeforslag - Legg til underskrifter

Underskriftene til tillitsvalgte og underskrifter for nye partier må legges inn manuelt i systemet. Klikk på fanen Underskrifter, deretter på knappen "Legg til ny underskrift".

Legg til underskrift - listeforslag.png
Listeforslag - Legg til ny underskrift

​Når man legger til ny underskrift manuelt må man legge til fornavn, etternavn og fødselsdato. Disse feltene blir sjekket mot manntallet når man validerer listen, og må derfor stemme med manntallet for at fødselsnummeret automatisk legges til ved validering. Det er også mulig å søke opp underskrifter direkte i manntallet på samme måte som man søker opp kandidater og tillitsvalgte.

underskrift.png

Partier som er godkjent for forenklet behandling blir godkjent ved innlegging av to underskrifter. Parti som ikke har forenklet behandling er det krav om innlevering av et visst antall godkjente underskrifter. Ved innleggelse av signaturer skal feltet Funksjon stå blankt.

underskrifter.jpg

Under et stortingsvalg må partiet ha minimum 500 godkjente underskrifter i det fylket partiet stiller liste. Så lenge status på listeforslaget er satt til Til behandling av valgstyret, kan underskrifter redigeres og slettes.