Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
SharePoint
 

Brukerveiledning:


Opprett listefo​rslag - nytt parti

Hvis et nytt parti skal opprettes må ikke partiets navn kunne forveksles med et registrert politisk parti eller med andre listeforslag i valgdistriktet. Man oppretter nye partier ved å klikke på fanen "Opprett listeforslag for nye partier".  
•Navn: 
•ID (Forkortelse av navnet):

Når et nytt listeforslag for et nytt parti skal opprettes, må man først legge inn en midlertidig partikode i EVA. Det er viktig at denne partikoden ikke er blitt benyttet tidligere dersom det er et nytt parti. Personen i kommunen som oppretter listeforslaget må derfor se iRegister over partikoder.xlsx for å se om koden er benyttet tidligere. Når en midlertidig partikode er lagt inn kan man legge inn kandidater og underskrifter på vanlig måte. Partikoden som er lagt inn må imidlertid godkjennes av Valgdirektoratet før listeforslaget kan godkjennes. 

Listeforslag - opprett for nytt parti.png
​Listeforslag - Opprette listeforslag for nye partier

Behandler av listeforslaget må ta kontakt med brukerstøtte via hjelp@valg.no for å få godkjent den midlertidige partikoden av Valgdirektoratet før listeforslaget kan godkjennes. Henvendelsen til brukerstøtte må inneholde navn på valgansvarlig, mail, hvilken kode som er lagt inn som midlertidig og hvilken liste/parti det gjelder. 

Listeforslag- legg inn midlertidig kode.png
Listeforslag - Legge inn partinavn og parti-ID

ny.jpg
​Listeforslag - Listeforslag for nytt parti opprettet​

​Etter behandling av listeforslaget og når partikoden er godkjent av Valgdirektoratet, kan valgstyret godkjenne listeforslaget.