Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
SharePoint
 

Brukerveiledning:


​Registrer forhåndsstemmekonvolutter sentralt

 
Alle forhåndsstemmer til kommunen som er avgitt i konvolutt skal registreres sentralt i kommunen. Det kan være flere grunner til at forhåndsstemmegivninger er i konvolutt.

  • Velgeren har stemt tidligere
  • Velgeren finnes ikke i manntallet
  • Velgeren er manntallsført i annen kommune
  • ​Beredskapssituasjoner
I tillegg kommer forhåndsstemmer som er mottatt fra andre kommuner eller som er avgitt i utlandet. 
Dersom stemmegivingen er mottatt i kommunen etter at ordinære forhåndsstemmer er ferdig prøvet og avsluttet skal kovoluttene registreres som sent innkomne forhåndsstemmer som har eget menypunkt. Før stemmegivningen kan godkjennes må den behandles og prøves av valgstyret i kommunen. EVA vil alltid gi tilbakemelding til stemmemottaker dersom det er behov for å ta imot en forhåndstsemmegivning i konvolutt.

MERK! For Sametingsvalget skal alle forhåndsstemmer tas i mot i konvolutt, men de som tas i mot i ordinære forhåndsstemmemottak skal registreres som en vanlig forhåndsstemme der. Se Registrer forhåndsstemme.
 

Registrer forhåndsstemmegiving i konvolutt

Søk opp velgeren ved å bruke enten manntallsnummer fra valgkort, fødselsnummer eller avansert søk. Du finner da riktig velger, og kan registrere stemmegivingen.

Når man skal registrere en forhåndsstemme i konvolutt må man velge riktig stemmetype. Dette fører til riktig protokollføring i Valgstyrets møtebok.

  • FI - Forhåndsstemmer innenriks - alle ordinære forhåndsstemmer
  • FB - Brevstemmer utenriks
  • FU - Forhåndsstemmer utenriks
  • FE - Stemmer i beredskapskonvolutt
Stemmetype.png
Registrer forhåndsstemmekonvolutter sentralt - Angi stemmetype

Stemmegivningen blir registrert, men ikke krysset i manntall og må prøves av valgstyret.

Det er mulig å angre på den registrerte stemmegivningen like etter at den er registrert. Klikk da på lenken: Fjern registrert forhåndsstemme. Dette er bare mulig så lenge du er i registreringsvinduet for den velgeren. Det er ikke mulig å fjerne forhåndsstemmen om du søker velger opp senere.

 

Registrer forhåndsstemmegivning i konvolutt på velger som ikke finnes i manntallet

En velger kan av ulike årsaker ha stemmerett, men ikke være oppført i manntallet. Dette kan være en norsk statsborger som har bodd i utlandet i mer enn 10 år og som søker om innføring i manntallet, eller velgere som har hemmelig adresse. En stund før stemmegivningsperioden tar til, vil skattedirektoratet sende en oversikt til alle kommuner som har innbyggere med hemmelig adresse. Disse velgerne skal ikke føres inn i manntallet, men registreres i EVA som en fiktiv velger. Se fremgangsmåte under registrering av konvolutt i særskilt omslag.

 
     
Viktig informasjon
09. august 17
Valglokaler og åpningstider
Kildekode