Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
SharePoint

Månedsbrev – februar

 
Opprettet: 04.02.2019

​Valgåret er godt i gang, og vi i Valgdirektoratet ønsker å tilby kommunene og fylkeskommunene god og dekkende informasjon om valggjennomføringen til riktig tid. I januar sendte vi ut en melding om hva som var viktig å huske på helt i begynnelsen av valgåret. Dette kommer vi til å fortsette med gjennom månedsbrev. I dette brevet får du en oversikt over hva som skjer i februar.


Opplæring

Fristen for å melde seg på opplæringssamlingene gikk ut den 22. januar. Valgdirektoratet vil sende ut en informasjonsmail med konferansemappen, inkludert program, deltakerliste og foredrag, i midten av februar. Dersom du har spørsmål vedrørende din påmelding, kan du ta kontakt med valg2019@egencia.com. Vi gleder oss til å ønske alle kommuner og fylkeskommuner velkomne til valgopplæringen 2019!

Valgdirektoratet tilbyr et webinar for nye valgansvarlige den 19. februar. Dersom du ikke er ny valgansvarlig, men ønsker mer grunnleggende informasjon om valggjennomføring er du også velkommen til å delta. Webinaret vil foregå mellom kl. 12 -14. Vi vil sende alle påmeldte en mail på forhånd med lenke til webinaret. Dersom du ikke har meldt deg på, men likevel ønsker å delta kan du sende en henvendelse til valg2019@egencia.com.


EVA

Onsdag 6. februar, etter kl. 15.30, vil Valgdirektoratet gjøre følgende arbeid i EVA:

  • Slette eksisterende manntall, og importere nytt manntallsutkast.
  • Oppdatere kretsinformasjon i EVA etter mottatte filer fra SKD:
    • Kretser som er fjernet skal slettes
    • Kretser som er renummerert må redigeres
    • Kretser som har nytt navn må endres
    • Nye kretser må registreres
Dette arbeidet vil gjøres hver måned frem til og med juni.


Valgutstyr

Kommunene bør begynne å planlegge sine forhåndsstemme- og valglokaler. I tillegg til tilgjengelighet ved valg og universell utforming av valglokalene, bør dere undersøke valgutstyret som skal benyttes i lokalene. Dersom dere har behov for ytterligere valgutstyr, som valgurner, valgavlukker og lignende, kan du finne dette på www.valgutstyr.no. Fristen for å bestille valgutstyr er 22. februar.

For mer informasjon om krav til universell utforming i valglokalene, se kapittel 10.3 og 12.3 i valghåndboka.

 

Tidsfrister i februar

Fredag 15. februar – Frist for listeforslag kunngjøres av Valgdirektoratet i henhold til Difis ordning for statsannonsering 

Sist oppdatert: 04.02.2019