Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
SharePoint
 
   

​​​​​Opprett ny bruker

Ved opprettelse av ny bruker eller ved redigering av bruker er skjermbildene like. En ny bruker må alltid tildeles minimum en rolle samtidig som brukeren opprettes.

Administrer brukere.PNG
Administrer brukere - Opprett ny bruker

Legg til brukere.PNG

Opprett ny bruker - Søk i manntallet

Legge til bruker som er manntallsført
Når man skal opprette en ny bruker kan man søke på fødselsnummeret til personen eller på navnet. Når man har søkt opp personen trykker man på navnet, så kommer man inn på siden "rediger bruker". Dersom personen finnes i manntallet, vil all kontaktinformasjon ligge der.

Legg til bruker som ikke er manntallsført
Legg inn fødselsnummer i søkefeltet og klikk på søk. Du vil da få opp vindu for å legge til bruker. Legg inn personopplysninger og mobiltelefonnummer før du tilldeler vedkommende en rolle. 

Ved siden av kontaktinformasjonen er feltet for å legge til roller i systemet. For å legge til rolle, trykker man på "Legg til rolle og sted".

Legg til rolle 1.PNG
Legg til bruker

Merk: du kan velge om en bruker skal være aktiv eller inaktiv. Inaktive brukere får ikke logget på EVA. Dette kan være nyttig dersom man vil være tildlig ute med å tildele brukere og roller men ikke ønsker at de skal ha tilgang til EVA umiddelbart.

Man vil deretter få opp et bilde som viser hvilke roller du kan velge mellom, samt hvor denne rollen skal tilhøre. 

Legg til rolle eller sted 1.PNG
​Legg til rolle og sted

Man velger da rollen som brukeren skal ha, samt hvilket område den skal være knyttet til. For eksempel en ansvarlig valglokale som skal være knyttet til et spesifikt stemmested. Rollen vil så være tilgjengelig i listen over tildelte roller på brukeren.

​Det er viktig å merke seg at noen roller som tildeles krever at det er opprettet et styre på samme valgnivå. Et eksempel på dette er roller knyttet til opptelling.

Når rollen er opprettet er det viktig at man trykker på "Opprett" nederst i venstre hjørne​. Rollen vil da lagres på brukeren.


Rollematrise for kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

2019 Kommunstyre- og fylkestingsvalg - rollematrise EVA.pdf