Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
SharePoint
 
   

Administrer opptellinger: Sent innkomne- / stemmer lagt til side

 Det finnes kun én opptellingsmåte for Sent innkomne- / stemmer lagt til side: 

  • Sentralt - samlet: Valgansvarlig teller og registrerer forhåndsstemmer fordelt på parti og foreslått forkastede stemmer. 

​​​Foreløpig opptelling av Sent innkomne- / stemmer lagt til side

For å foreta foreløpig opptelling kan man enten benytte menyvalget "Administrer opptellinger", som er et overordnet menypunkt som inneholder alle stemmekategorier eller "Sent innkomne- / stemmer lagt til side".

sent innkomne lagt til side.jpg

Menyvalg - "Sent innkomne-/ stemmer lagt til side"

sent innkomne lagt til side 2.jpg

Tellebilde - Sent innkomne- / stemmer lagt til side

Merk! Antall stemmeseddelkonvolutter som ble lagt til side før opptelling av de ordinære forhåndsstemmene skal telles sammen med sent innkomne forhåndsstemmer.

Når kommunen registrerer de sent innkomne stemmegivningene vil manntallsavkryssninger komme fra EVA. Alle stemmegivningene må være godkjente.
Man registrerer inn telleresultat fordelt på parti, blanke stemmer og tvilsomme. Det er viktig at kommunen benytter seg av feltet "Kommentar" dersom det er avvik i opptellingen. 
Når du har lagt inn korrekte tall kan du enten lagre eller godkjenne tellingen.

​​​Godkjenn foreløpig telling forhåndsstemmer.png
Godkjenn foreløpig telling. Merk! Etter du har godkjent en telling kan du oppheve tellingen. Du må da godkjenne på nytt når du har gjort endringene det var behov for.

Ansvarlig for opptellingen av forhåndsstemmer må så ta stilling til om den foreløpige opptellingen kan godkjennes, eller om den må forkastes. Dersom tellingen forkastes, må opptellingskategorien telles på ny. ​​

 

​​​Endelig opptelling av forhåndsstemmer ordinære

Når den foreløpige tellingen av forhåndsstemmene er godkjent, kan man begynne på den endelige tellingen av opptellingskategorien. Når en endelig telling er lagret i EVA er det ikke mulig å gjøre endringer i denne. Før du lagrer tellingen må du sette en forslått forkastelsesgrunn på de tvilsomme stemmesedlene.

I fanen "Sammenligne tellinger" kan du sammenligne foreløpig og endelig opptelling og godkjenne. Er det avvik og behov for å gjøre en ny endelig telling, trykker man på "Registrer ny endelig telling". Valgansvarlig kommune har ikke mulighet til å oppheve en godkjent endelig telling. Kontakt brukerstøtte via hjelp@valg.no.

 

sammenlign tellinger.jpg