Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
SharePoint
 
   

​​Behandling av foreslått forkastede valgtingsstemmer - ordinære

Når både foreløpig og endelig opptelling av alle ordinære valgtingsstemmer er ferdig, må man behandle de foreslått forkastede valgtingsstemmene. Opptellingskategorien anses ikke som ferdig talt opp før de foreslått forkastede stemmene er behandlet. 

Stemmesedler som skal forkastes må behandles​ i EVA. Disse er tilgjengelige enten gjennom menyvalget "Manuelt forkastede stemmesedler" eller "Oversikt over tellinger".

Link til forkastede valgting.png
Oversikt over tellinger - link til behandling av foreslått forkastede​ stemmesedler.

De stemmesedlene man har foreslått forkastet under den endelige tellingen, kommer her frem til prøving. Dersom noen av de foreslått forkastede stemmesedlene godkjennes, må de registreres på rett parti.

Dersom man ønsker å godkjenne en foreslått forkastet stemmeseddel i stedet for å forkaste den, må denne partifordeles. For kommuner som teller maskinelt (skanning) vil det være mulig å se stemmesedlene som er foreslått forkastet fra skanningløsningen.

Behandlingen av foreslått forkastede stemmesedler er lik for alle opptellingskategorier. Se behandling av forslått forkastede forhåndsstemmer​ for prosedyren for godkjenning eller endringer av forkastelser.​​