Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
SharePoint
 
   

​Duplikate stemmesedler

Det er viktig at skanneroperatøren har kontroll på stemmesedlene og kassene som telles slik at man ikke mister kontroll på hvilke stemmesedler som er skannet og ikke skannet. Hvis en skanneroperatør gjør en feil i skanningen og for eksempel legger samme bunke inn i skanneren to ganger, eller at det på grunn av andre årsaker finnes duplikate sedler i tellingen, så har EVA Skanning en egen duplikatkontroll som vil kunne oppdage dette.

Duplikatkontrollen sjekker det såkalte seddel-ID feltet på stemmesedlene. Dette nummeret er et løpenummer slik at alle trykte sedler i Norge har unik seddel-ID. Hvis ikke seddel-ID feltet blir gjenkjent av skanneren, for eksempel på grunn av andre feil på seddelen som umuligjør gjenkjenning eller at papiret kommer skjevt inn i skanneren eller lignende, så vil ikke seddelen kunne oppdages i duplikatkontrollen. 

Hvis systemet oppdager at det er duplikater i en krets, kan man ikke gå videre til verifisering før man i EVA Jobbstyring har tatt stilling til duplikatene.

1. Klikk på Behandle duplikater
skanning_jobbstyring_oversikt_duplikater.PNG 
2. Du får nå noen valgmuligheter. Her må du ta stilling til hva du vil gjøre, og eventuelt undersøke hvorfor det har oppstått duplikater. Er det en skanneroperatør som har gjort en feil? Er det noen som har blandet sammen kassene? For å få den totale oversikten og se hvordan sedlene fordeler seg i kassene, så må du klikke på linken som indikerer dette.
skanning_jobbstyring_duplikat_behandle.PNG
3. Hvis du velger å gå inn og se på sedlene, kan du bla mellom bildene av sedlene, snu sedlene, og evt undersøke forskjellige egenskaper med sedlene. Sjekk for eksempel stempelet - er stempelet på samme sted på to sedler som har identisk seddel-ID? 
skanning_jobbstyring_se_på_duplikatsedler.PNG
4. Når du har bestemt deg for hva du vil gjøre og lukker seddelvisningen, velger du løsningen som passer situasjonen og trykker "Fullfør behandling av duplikater".
I dette eksempelet valgte vi Slett alle kasser.
 
complete-duplicates.png

Når du kommer tilbake til EVA Jobbstyrings hovedvindu vil tellingen være oppdatert med de eventuelle endringene du bestemte deg for (for eksempel slette alle kassene og gjøre skanningen på nytt).

Merk at det er ikke anledning eller noen mulighet for å kunne slette de sedlene du ser er duplikater. Man må skanne hele kassen på nytt.