Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
SharePoint
 
   

​Innlogging EVA Skanning

 

Innlogging til applikasjonene i EVA Skanning skjer på samme måte som pålogging til EVA Admin, via ID-porten. EVA Skanning inneholder 4 applikasjoner og hver av disse krever pålogging.

  • EVA Jobbstyring
  • EVA Skann
  • EVA Verifiser
  • EVA Stikkprøve

        MenyKiosk2.jpg

Start ønsket modul. Med kioskmodus har du de fire applikasjonene tilgjengelig som en venstremeny. Benytt pil for å klikke frem menyen.

  1. Klikk Logg inn med ID-porten

Slik ser oppstartsbildet ut i alle tre applikasjonene

3. Du må velge hvilket klientsertifikat du skal bruke. Ved innlogging skal du alltid velge kommunens (eventuelt fylkets) klientsertifikat. Klientsertifikatet vil følge navnestandarden: Municipal_[NNNN_Kommunenavn]_client.  Klientsertifikatet må installeres av kommunen eller leverandøren til kommunen.

NB: Vær oppmerksom på om du for eksempel er Valgansvarlig og har Buypass-kort i din kortleser, så vil ditt personlige sertifikat fra Buypass-kortet også kunne sees i listen. Dette skal du IKKE velge ved innlogging. 


Velg sertifikat.JPG 

3. I ID-porten må du velge hvilken metode du ønsker å logge deg på med.

Et tips er å ha flere å velge mellom. Hvis for eksempel BankID har tekniske problemer, kan man velge å logge på med MinID. I tillegg vil mange skanning-brukere ha Buypass-smartkort som er en svært enkel måte å logge seg på med i ID-porten (man taster kun PIN-koden).

Her kan du lese mer om de ulike metodene

​​Velg metode i ID porten.JPG 


Med kioskmodus vil du ikke ha mulighet til å gjøre annet på maskinen enn å hente fram de fire applikasjonene. Dersom du klikker og det kan se ut til at pcen tilsynelatende ikke reagerer, benytt hurtigtasten alt+tab for å veksle mellom åpne programmer. Da vil du gjerne se at et påloggingsvindu er åpent.

 

Se også:

Brukere og roller

Brukere og roller EVA Skanning​