Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
SharePoint
 
   

Håndtering av rettelser når stemmeseddel er ukjent i EVA Verifiser

I enkelte tilfeller oppstår en situasjon hvor EVA Verifiser ikke gjennkjenner hvilket parti stemmeseddelen tilhører, slik at verifiserer må legge hente opp navn på parti og hake av for at seddelen skal kontrolleres for rettelser. 

På grunn av en feil i EVA Verifiser, så vil det være behov for visuell kontroll av rettelser og slengere. Selv om verifiserer får opp den grønne boksen som sier at verifisering er fullført, så er ikke rettelsene på stemmesedlene tatt med. Dette gjelder i de situasjoner hvor seddel med kandidatnavn ikke gjenkjennes under skanning.


Fremgangsmåte


Sjekk hele stemmeseddelen og velg korrekt partinavn i nedtrekkslisten:

steg1Verifisering01.PNG 


Hak av for at seddelen skal sjekkes for rettelser:

steg2Verifiser-seddelnr.JPG

Her ligger feilen i EVA Verifiser. Selv om du haker av for rettelser, så gjennomfører ikke EVA verifiser ny verifisering av rettelser. Du må derfor gjennomføre dette manuelt.

Klikk på knappen "Videre":

steg3Verifiser-seddelnr.JPG

Du kan nå visuelt vurdere personstemmer og slengere ved å trykke påde blå pil- knappene oppe til venstre i verifiseringsbildet:

Antall sider du kan bla i, er avhengig av type stemmeseddel. Om stemmeseddelen er en-falset eller to-falset, og hvilket valg du arbeider med.

steg 4Verifiser-seddelnr.JPG