ORDLISTE

ORDLISTE

Valgmedarbeiderportalen er ikke oppdatert i tråd med ny valglov

Opplæring og veiledning

Valgdirektoratet tilbyr en rekke opplærings- og veiledningsprodukter til kommunene og fylkeskommunene i forbindelse med valggjennomføring. På denne siden finner du produkter til bruk av valgansvarlige, samt opplæringspakker og -materiell for valgmedarbeidere.

Veiledere for valgprofil og grafiske hjelpemidler

avatar
Håndbok for bruk av valgmateriell

Valglogo og visuell profil

 

Visuell profil for valg

Den visuelle valgprofilen kan brukes av kommunene og fylkeskommunene til offentlig informasjon om valget. Profilen vektlegger kommunikasjon til alle. Den er forenklet i form og stil for å nå en bred målgruppe, samtidig som den bygger på et uttrykk som reflekterer troverdighet, høytidelighet og tidløshet. I profilhåndboken finner du informasjon om fargepalett, skrifttype, bruk av ulike profilelementer osv. Den visuelle profilen for valg ble utarbeidet gjennom Statens Designkonkurranse i 2008.

 

Valglogo

Den offisielle valglogoen er en del av profilen. Valglogoen skal kun brukes til offentlig informasjon om valget. Logoen kan bare benyttes av staten, kommunene og fylkeskommunene. Valglogoen skal ikke brukes kommersielt.

 

Tekst må aldri settes over kronen i riksvåpenet, og normalt ikke stå høyere enn kronens underkant. I forhold til riksvåpenet, må aldri noe annet motiv eller skrift stå jevnhøyt med eller høyere enn kronens høyeste punkt, det vil si korset.

 

Les regler for bruker av valglogoen og last den ned i ulike grafiske filformater

Nyhetsabonnement
Nyhetsbrev sendes ut på e-post
Ved å registrere e-postadressen, samtykker du til å motta informasjon og eventuelle spørreundersøkelser fra Valgdirektoratet på e-post.